Vi gick ner till Plaza de Ayuntamiento och åt frukost på ett av kaféerna. Efter ett besök på byns turistbyrå hade vi fått tips om två cavahus utöver de stora (Cordoniu och Freixenet ligger båda i den här byn). Vi gick först till Recardero och bokade tid för visning.

Vi provade oss igenom tre sorter - alla var brut nature, det vill säga en mycket torr cava utan tillsatt socker:
1. Recaredo Brut Nature 2007. Mycket torr och fruktig.
2. Recaredo Subtil, Gran reserva 2007. Den här var mer komplex än den första och hade mer sötma. Frisk och god.
3. Recaredo Brut de brut. Doftade lite kål faktiskt. Konstigt! Den hade också mer eftersmak och mer komplexitet än de både förra vinerna. Lite mer fruktsyra. Definitivt den godaste av de tre.
Jag gillade stramheten i de här cavorna och de är mycket bra matcavor. Eftermiddagen skulle dock föra med sig ett besök på ett mer insmickrande ställe: Gramona.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar