Beans, frijoles, bönor … Här hittar du små bönor kratsade ur våra liv – mest resor och äventyr, men kanske också reflektioner från en takterass på Mariaberget. "Vi" är Helena och Peter Hjalmarsson – om du inte känner oss redan så kanske du kan lära känna oss lite genom att läsa här.
2008-04-11
Turkiska bönor
Turkiska bönor, eller turska bönor som man också säger, kan vara saltade skärbönor. Det kan också vara salta, skärskrubbade söderbor som varit på hamamet på Nordic Blue på Lidingö. Vår turkiska lögardag började med ljuvlig meze och champagne, mjuka tofflor och badrock och slutligen het ångbastu tills varje por slagits upp på vid gavel. Då intog han rummet - en stormagad sträng turkisk badmästare som skrubbade, skummade, smiskade och sköljde oss med ömsom kallt, ömsom hett vatten tills vi var alldeles rödrosiga och skära i skinnet. Mera champagne och loj vila i det turkiska sällskapsrummet med låga tebord och kuddar. Softa en stund för att våra mosiga och uppblötta hjärnor skulle hinna få igen lite av sina normala funktioner. En fantastisk dag som skulle övergå i en än mer fantastisk kväll. Turska bönor kan vara både salt och sött.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar