2008-06-25

Att bli av med irriterande försäljare

Alla följer vi väl Magdalena Ribbings etikettspalt i DN? Sedan hennes tilltagande senilitet(?) på senare år så har den bara blivit än roligare, med hennes uppenbara problem, inte bara att vara tidsenlig, utan att hålla ihop sina råd. Vad skall hon tycka om sandaler på jobbet idag t.ex.? Är det ok som sist, eller är det en styggelse som gången innan? Spänningen är olidlig! :-)

Nu skall jag inte vara alltför taskig med Magdalena - på många sätt är hon ljuset i en mörk värld - hon bryr sig ju i alla fall om sitta (och andras) beteende, det är ju inte alltför vanligt i dessa dagar.

Ett dåligt beteende hon tar upp i dagens DN.se är de anställda på marknadsföringsbolag som i diverse välgörenhetsorganisationers namn attackerar oss på stan. När jag bodde på Östermalm var det ett jätteproblem vid Tegnérlunden, men här på söder tycks de inte finnas. Är vi för fattiga kanske?

I alla fall finns det ett bra sätt att bli av med dessa och andra gatuförsäljare, en enkel metod som jag lärde mig av en amerikan bosatt i Guatemala.

1. Undvik ögonkontakt.
2. Håll vänster arm längs med kroppen och vifta avvärjande med pekfingret i höjd med höften. I extremfallet kan du behöva höja armen lite när du viftar.

Oavsett om du är antastad av souvenirförsäljare på en restaurang i Costa Rica eller går i Solna Centrum så fungerar det faktiskt! Är det en tyst överenskommelse gatuförsäljare emellan, eller är det något magiskt med pekfingret?

1 kommentar:

Anonym sa...

Perfekt! Detta ska testats.

I Kathmandu körde vi en ramsa som var typ "no change, no tour, no buy, no drugs" eller något sådant. Det blev som ett mantra. Funkade väl halvbra.