2008-06-02

Nostalgidatorprylar säljes

När man flyttar ihop med någon så är det ju en hel del saker som man måste göra sig av med. Det mesta har vi gett bort till släktingar och vänner, och en del har Stadsmissionen fått. Men det finns en del saker som har svårare att hitta ett hem. Nämligen Peters gamla datorprylar från tiden då han jobbade som supportchef för C64- och Amigadatorer hos Commodore på 80- och 90-talen.

collage

Stadsmissionen är inte så intresserade av gamla datordelar till Amiga och Commodore 64-datorer, men det finns entusiaster som vill ha dem så det känns fel att slänga dem. Men hur kommer man i kontakt med dem? Och hur vet man att de kommer till någon som verkligen vill ha dem? Jo, vi provar att lägga ut dem på Tradera! Inte för att vi tror att vi skall tjäna några pengar, men den som lägger 10 kronor för något vill väl hellre ha det än den som lägger 1 krona? Så då går det ju till den bäst behövande!

Så om du behöver exotiska reservdelar och tillbehör till din gamla C64 och Amiga, ta en titt på http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=820763

Det är en intressant samling med allt från vanliga tillbehör (och kompletta datorer) som A501 minnesexpansioner till superudda som trådlösa möss till CDTV.

7 kommentarer:

.mats sa...

Vad menar ni? Ska man alltså behöva lägga pengar på nåt som man tack vare sina goda kontakter hade gratis där i början på 90-talet? Jag minns med viss nostalgi en specialbyggd Amiga 3400 (?) som sen blev 4000 när den släpptes. Jag hade ett 386-PC-kort och Windows 3.11, 8 MB minne och hårddisk på 30 MB i den. Jag ser inte den i auktionen?

Peter Hjalmarsson sa...

Nej, de grejor som hade ett verkligt värde (som A3400 t.ex.) gav jag bort till SUA (en Amiga användarförening i Stockholm) redan innan min tjänstledighet. Det kändes bäst så.

De här grejorna trodde jag skulle ge typ 500 spänn sammanlagt, vilket jag kanske kunde vara värd för de timmar det tar att hantera skickande av prylar? Pyttsan - efter ett dygn är de uppe i 2200 kronor(!), inklusive en cartridgeväxel till C64 som är uppe i 500+ kronor bara den!

Anonym sa...

Bra initiativ att lägga ut Commodore prylar på Tradera och inte bara kasta dem! Jag gråter inombords när jag tänker på alla fina C= prylar som hamnat i containers bara för att folk inte fattar att det fortfarande finns folk som använder dem.

Helt rätt inställning att det är viktigare att de hamnar i ett bra hem än att dra hem storkovan på dem, men jag hoppas du får ihop en hyffsad semesterkassa iallafall. :)

...men du, låt aldrig en sambo bestämma hur mycket plats dina datorprylar får ta... Min har fått vänja sej... ;)

englundhelena sa...

taper/triad: Jag vet inget om din sambo, men i vårt hem bestämmer vi båda hur stor plats saker och ting får ta. Det är liksom lite det som är grejen med att dela livet.

Anonym sa...

Helena: Det där var sagt med glimten i ögat. :)

Men hemma hos mej har vi en annan överenskommelse. Jag bestämmer över datorprylarna, hon bestämmer över allt annat. ;)

Anonym sa...

Kan du berätta lite mer om Amiga 3400?

Peter Hjalmarsson sa...

Amiga 3400 var i princip en Amiga 4000 med en mycket snyggare front. Det fanns en 3200 också med en 68020 processor i stället för 68040. Detta är orsaken till att A4000 hade processorn på ett dotterkort i stället för direkt pä moderkortet trots att det är en dyrare lösning.
3200 och 3400 såldes aldrig utan de tillverkades bara som samples. Vi fick en av varje till Sverige.