2008-09-16

Varma bönor

Robin och Helena vaknade i gryningen och kunde inte somna om. Vi gjorde en kopp kaffe och drog på oss kläderna och gick ut i staden. Det första som slog oss var att det var varmt - fast klockan bara vara strax före sju var det 27 grader. Solen började sila fram och torka undan gryningsdimman och staden som aldrig sover var lugn och vacker. Det var underbart att få första promenaden genom staden utan att behöva se upp för fotgängare, cyklister, skateboardare, taxi ... vi kunde obehindrat böja våra huvuden bakåt och gå och titta uppåt på alla fantastiska byggnader. Vi gick raskt i en timme och kom en bra bit upp på Femte avenyn innan vi viftade in en taxi och väckte de andra med frukost.

Tyvärr var Peter fortfarande hängig och tog det kloka beslutet att stanna kvar i sängen och kurera sig. Han bullade upp med näsdukar, amerikanska värktabletter och en flaska vatten. Sedan sov han större delen av dagen.

Vi andra rustade oss med sköna skor, varsin flaska vatten och så gav vi oss ut i värmen. Lite shopping och lite tunnelbana, så var vi framme vid Central Park där vi hade tänkt att gå en snitslad promenad som guideboken rekommenderade. Det gick sådär. För även om det vanligtvis är väldigt lätt att hitta i NYC så är Central park undantaget. Där är stigarna inte raka utan går huller om buller, de saknar namn och skyltningen är mycket sparsam. Vi gick vilse helt enkelt.

Allting tar sin tid i en så stooor stad och fram på eftermiddagen tog vi en sightseeing tour och kunde beta av alla "måsten": Empire state building, Rockefeller Center, China town, Little Italy, Ground Zera, Frihetsgudinnan etc.

25.347 steg senare kom vi hem till Peter - trötta och med ömma fötter, men mycket nöjda med dagen.

We love NY

1 kommentar:

Anonym sa...

Morgonen är den bästa stunden i New York!