2009-10-12

10-12:e oktober - Gunlög och Villard blir straffångar

För det är väl bara straffångar som skeppas till Australien? Eller har det ändrats de senaste 200 åren? Vi lär få veta de närmaste 4 veckorna i alla fall!

Gunlög skall vara på en konferens i Sydney under dStjärnmärkta fotonen närmaste veckan medan Villard förlustar sig, och sedan bär det av att kolla in resten av kontinenten. Det enda vi kan säga så här långt är att efter en 36 timmars resa så tror vi oss veta hur straffångarna kände sig när de kom fram.


Inga bilder från flygplanet,
men väl från vätskepausen i London.

Resan blev lite längre än nödvändigt eftersom vi ville flyga via Hong Kong – vi avslutar nämligen med några dagar där innan vi kommer hem. Vi är i vanliga fall Boeingflygare och det var första gången vi flög med ett modernt Airbus, och Villard gillade alla hightech-gadgets, och att man inte fäller sätet bakåt, utan “glider ned” i sitt eget säte. Särskilt skönt när man jobbar med laptop så man slipper få den i magen när grannen framför fäller sätet. Stackars Gunlög vred på flygrädslan på full fart och var mest bekymrad över hur ett så stort plan egentligen kan flyga… :-(

Vi har installerat oss på vårt hotell i Sydney; det heter Four Points och verkar jättebra. Stort och trevligt,men framför allt ligger det mitt i centrum, så vi har nära till allt. Nu skall vi ut på stan och se hur länge vi kan hålla oss vakna innan jetlagen kommer smygande!

(Det här publicerar jag senare under veckan eftersom jag inte kommit åt Internet, och jag har precis sett att Sveriges temperaturer i oktober är kallare än i Sibirien. Tänkte bara berätta att det är 25 grader och soligt här…)

Inga kommentarer: