2008-11-23

Tunn luft och full rulle

Mexico City, världens näst största stad. Trafiken är obeskrivligt kaotisk och gatulivet är myllrigt stressigt. Det är ovanligt kallt för årstiden, bara några få plusgrader på nätterna och ca 10 på dagarna. Vi fryser i våra kortärmade t-shirts och tunna tröjor.

Luften är tunn så här 2200 meter över havet. När vi öppnar våra schampoflaskor spruttar det ut av övertrycket, och kulan i min rollon-deo ploppar ut och rullar iväg på golvet.

Det har varit full rulle på konferensen - vi har lärt oss massor, inspirerats massor. Och nätverkat, förstås. Med lite tur får Språkkonsulterna anordna den internationella konferensen 2011, en ära som kan jämställas med att få anordna OS :-).

Peter har trampat Mexico Citys trottoarer och fått en liten glimt av museer och marknader, provat på den mexikanska tunnelbanan och tagit en öl på myllriga barer. Pyramiderna i Teoticuahan hann vi med i onsdags.

Om några timmar åker vi till Cancun. Jag tror inte att någon av oss kommer att sakna Mexico City, ävenom det har varit en spännande bekanskap.

Caramba och hasta luego!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att läsa om vad ni gör, hoppas att det blir tevligt i Cancun. (hoppas att stavningen är rätt)
Kram
mamma, svärmor
pappa, svärfar

thekax sa...

Har ni inte ätit några bruna bönor i Mexiko?

englundhelena sa...

nej mest är det svarta bönor. Och tequila, förstås.