2009-10-13

13:e oktober – Bondi Beach

Bondi Beach väntar Så, första dagen “på riktigt” i Sydney, var skall man gå? Bondi Beach förstås! Bortsett från operahuset så är det nog inget som representerar Sydney så mycket som detta surfarparadis, i alla fall inte för mig.

 

Bondi Beach väntar på de bleka Stockholmarna.

Vi tog en lokalbuss dit, och det tog inte mer än en halvtimme. Med tanke på hur härliga hus det fanns där, och hur fantastisk stranden och naturen var så är det inget dumt pendlaravstånd. Än en gång slås jag av hur korta avstånden är.

Folktom surfarstrand Väl framme på stranden så kunde vi konstatera att vid den här tiden på året så är det inte mycket till strandliv. Inga bikinibrudar för mig och Ann-Marie att titta på med andra ord, men däremot några biffiga surfarpojkar som Helena och Anki kunde njuta av.

Tre vackra damer på Bondi.

Själv drog jag mig bort från stranden en stund och kollade lite efter ryggsäckar. Jag glömde tyvärr min dagturssäck hemma i Stockholm, men jag hittade faktiskt med en gång den perfekta ersättaren. En 30-liters säck var största finess är att den är uppdelad i två stora fack; ett vattentätt huvudfack (med stoppat laptopfack), och ett lika stort Fiskestund vid Bondiöppet ytterfack. Egentligen skall man ha det till våtdräkten (det är en surfarsäck), men det är perfekt och stoppa guideboken, vattenflaskan, extratröjan, och allt annat som man vill ha lätt åtkomligt. Genialiskt, och varför ingen gjort det förut kan jag inte för mitt liv förstå!

Inte så mycket surfande vid Bondi, men fisket såg ut att vara bra.

Men innan det här blir till outdoorsgear.com så får vi väl gå vidare. Stranden var lite kall och blåsig så vi bestämde oss för att vandra söderut. Det går en underbart vacker “vandringsled” (mer som en trottoar och trappor) till de andra förorterna söderut, och även om vi inte kom så långt eftersom Eva kände sig svag efter matförgiftningen hon ådrog sig på skaldjursbuffén kvällen innan, så var det en underbar Bikinibrud på strandvandringpromenad. Utsikten från klipporna mot havet är verkligen slående, och även om det är brant på sina ställen så gör trappstegen att vem som helst kan gå där. Eventuellt kommer jag tillbaks hit igen för att gå resten av sträckan söderut när de andra är på konferens.

Svenska bikinibrudar fanns det i alla fall.

Kvällen avslutade vi sedan i “vårt” Darling Harbour. Stadsdelen vi bor i känns inte så där alldeles över sig genuin precis – moderna hotell och shoppingkomplex, men faktiskt rikigt mysiga ändå. De är byggda i marin stil runt en vik (200 meter eller så tvärs över), och det är ett härligt område att hänga i på kvällarna – mycket trevliga barer och restauranger. I kväll slog vi på stort och gick på Jordon’s; ett lyxigt seafoodställe som vi fått rekommendeNatt över Darling Harbourrat från många håll. Både Peters sushi och Helenas svärdfisk var delikat och hade kunnat vara en bra start på en kanonkväll, men tyvärr kom jetlagen över oss och det blev en tidig kväll. Hoppas verkligen att vi blir pigga på kvällarna snart…

Nattutsikt över Darling Harbour – det oupplysta huset lite till vänster är vårt hotell Four Points

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt det ser ut när ni är sommarklädda.Här har vi minusgrader,men solen skiner som tur är.
Gunilla

Peter Hjalmarsson sa...

Ajajaj, hur skall det nu gå med trätrallen på balkongen hemma. Bara det inte blir snö så...