2009-10-17

17:e oktober – varför flyttade Christina från Sydney?

Peter på vandring Idag har Helena fortsatt att tjäna vårt levebröd på konferensen, medan jag har varit ledig. Livet är rättvist! :-)

En av de saker Christina rekommenderade att vi skulle göra var att vandra “Manly scenic walkway”, och efter att ha suttit så mycket de senaste dagarna skulle det bli skönt att sträcka på benen lite.

Peter på väg till Manly Beach.

Manly är en förort uppe i nordöst, men det är också (tillsammans med Bondi) Sydneys mest berömda strand. Vandringen går in mot  stan genom en nationalpark, och skall inte vara så svår,PA170067 även om det är ungefär en mil.

Jag valde att gå den från andra hållet, från Spit Bridge, eftersom jag ville avsluta med Manly och hänga där under eftermiddagen. Vilket är vad jag gör just nu – jag sitter på en thailändsk restaurang och dricker en Singha och tittar ut över stranden i Manly. När jag tänker tillbaks på dagen så begriper jag inte hur Christina kunde flytta från Sydney…

Tyvärr var jag inte först till den här platsen att sola på.

Området norr om Spit Bridge är såSpit Bridge beach house underbart vackert att man bara smäller av. Dessutom ligger det fantastiska villor de första kilometrarna – de är säkert dyra, men om jag hade varit Christina hade jag gjort vad som helst för att kunna köpa en av dem. Mörda någon, prostituera sig, ja i stort sett vad som helst. fina är de!

Så här kan man bo vid Spit bridge om man har några miljoner över.

PA170033Landskapet är helt fantastiskt och växlar med bara 200 meters  marginal mellan tropiska stränder, buskvegetation, och barrskog. Dessutom är landskapet löjligt dramatiskt. Stränder som på Tahiti och klippor som i Skottland, allting inom 2 kilometer.

Ankra upp din “lilla” skuta och ta en badstund.

Sydney har på många sätt varit väldigt trevligt. Jag gillar hur kompakt downtown är, trots att stan är fyra gånger så stor som Stockholm är centrumVacker sten mycket mindre. Där är en fördel med skyskrapor! Människorna är underbart trevliga, och även om vi haft det lite blåsigt så känner man att klimatet är härligt i vanliga fall. Men idag är dagen då jag verkligen blev förälskad i Sydney.

Vattnets kraft är alltid närvarande.

Tjej som spelar beachvolleyball Om Helena pensionerar sig tidigt om tio år eller så kanske jag kan göra som Christina gjorde på Accenture, och söka förflyttning inom IBM? Vandring till mig, fantastiska stränder till Helena, och underbara villor med 30 minuters pendling till stan – kan det bli bättre än Manly?

Och i så fall tänker jag inte vara så dum att jag någonsin flyttar tillbaks till Sverige!

En av huvudattraktionera på Manly Beach – snyggingarna som spelar beachvolleyboll! :-)

2 kommentarer:

Christina sa...

Jo det kan man ju verkligen fråga sig... Kul att du gillade promenaden! Vi är mycket avundsjuka på att ni är på fantastisk semester och vi är hemma och jobbar.

Anonym sa...

varfor inte:)