2011-06-20

Hur mycket kan en lönnfet 45-åring gå ned i vikt på 12 dagar

19 dagar in i juni, och 19 dagar med att försöka-äta-lite-mindre och motionera-lite-mer har gett absolut noll resultat. Visserligen i kombination med mycket fuskande, men ändå. :-(

Så nu gäller det att ta i med hårdhandskarna! Förutom att ställa upp tydligt definierade mål för sig själv så skall det visst vara motiverande att dela med sig av målen till andra, så varsågod Internet, nu vet ni allt!

Resterande 12 dagar i juni (fr.o.m. i lördags den 19:e) komer jag att leva på följande:
Allevoshake till frukost, 110 kcal
Allevosoppa till lunch, 110 kcal
Allevospoppa till middag, 110 kcal
200 gr minimorötter som snacks, 100 kcal
Summa 430 kcal per dag

Dessutom kommer jag att göra c:a en timme motion med medelhög-hög puls varje dag, antingen i form av att cykla till och från jobbet, eller när inte det blir av, i form av löpning/rask promenad. Endomondo (en app till Android och iPhone) säger att cykelturen till jobbet i morse förbrukade 341 kcal.

Nu får ni gissa hur mycket jag kommer att kunna gå ner tills juni är över! Utvägning är 1:a juli kl 00:00, och den som kommer närmast vinner att få dricka en öl med mig på Torkels Terrass på kvällen. Själv har jag ingen aaaaning, men det ska bli spännande!

Glöm inte att ange ditt namn och vad du röstat på i enkäten, annars vet jag inte vem som röstat ju!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte vad Peter vägde från början, men jag tror på 0-2 kg i viktminskning. Varför? Jo:

* Kaloriräknande och svältkurer funkar inte i praktiken om de inte kombineras med internering eller magåkomma (mask, influensa, dysenteri etc). Vill man förändra sin kropp i positiv riktning är det GI o dyl som gäller. Proven stuff.

* Viktnedgång är ett dåligt mått på framgång om man inte är smällfet. När man börjar träna får man muskler lite här och där. Muskler är tunga på vågen men lätta att bära då de bär sig själva. Dessutom drar de energi som gör det möjligt att äta gott och ganska mycket. Sätt målet i underhudsfettmått istället eller bortse helt från kroppsformen och uttryck målen i hur mycket motion du orkar ev. kombinerat med pulsgränser (vilo- resp arbetspuls).

Just my 5 (L)CHF.

// Johan V

Jake sa...

77 kg. Peter har sett tillräckligt mycket MMA för att veta att kånka in en motionscykel i bastun sista kvällen gör underverk... ;-)

englundhelena sa...

Min målmedvetna make kommer att klara delmålet 80 kg.

Anonym sa...

Tänkte att ett halvt kilo om dan verkade rimligt, men flera hade redan gissat på 82, så jag tar 81 då.
/ Christina

Berit sa...

Jag gissar 0,5 kg om dan och om du inte deffar sista dagen utan äter (dricker) som de andra dagarna så tror jag på 6 kg ner.

Peter Hjalmarsson sa...

Johan, du har alldeles rätt i din andra kommentar förstås. Det är mycket bättre med en "livsstilsförbättring" i stället, men som synes av resultatet första halvan av juni så klarade jag inte av det. Och att ha ett underhudsfettsmått som mål är också bättre, men tyvärr också mycket svårare att mäta, och motivationen blir mycket bättre med dagliga avstämningar.

Till syvende och sist var det lika mycket ett experiment som en bantning, och jag får nog säga att jag är rätt så nöjd med resultatet ändå.

Men nu kommer förstås det svåra: att behålla vikten och inte gå upp alltihop igen.