2011-06-30

Viktresultatet

12 dagar senare, och det har varit en spännande resa. Några lärdomar har jag uppnått i alla fall:
  • Att träna varje dag när man är så otränad som när jag började är ingen bra idé. Jag har varit otroligt sliten till och från, därför att kroppen aldrig får chansen att vila sig.
  • Att träna hårt (nåja) med stort kaloriunderskott och utan proteiner i kosten är inte heller så smart. Kroppen får aldrig chans att bygga de där musklerna som den kan göra annars.
  • Så det kanske inte är så konstigt att varvtiderna inte har förbättrats mycket.
I början var det svårt att lyssna på kroppens signaler, så jag kraschade en dag i början och kunde knappt ta mig upp för trappen hemma. Som tur var så fanns det lakrits(!) hemma så jag fick upp sockernivåerna snabbt igen.

Igår (onsdag) fuskade jag på en firmafest och åt lite lax och oxrullader, och genast så förbättrade jag varvtiderna på cyklingen med nästan 10% i morse! Det skall bli kul att prova löpning i helgen och se vad jag kan prestera - jag har legat och svävat ovanför en timme på milen, men med lite energi i kroppen skall jag ner under timmen!

En väldigt positiv effekt är att jag har blivit piggare i tanken; Helena kallade mig speedad en kväll i förra veckan, och det stämmer nog. Å andra sidan tycker jag att minnet kanske sviker lite oftare, men på det stora hela är jag väldigt glad över det resultatet. Helena tycker att jag är trevligare också, och det är faktiskt värt allt besvär bara det!

Men nu börjar det svåra förstås, att behålla vikten. Vad är det bästa sättet (bortsett från att fortsätta undvika chips och godis)? Tips mottages tacksamt!

Hur mycket kunde en lönnfet 45-åring gå ned på 12 dagar?
Ja, vad blev resultatet nu då. Jodå, viktnedgången blev 5,1 kg, och slutvikten alltså 82,9 kilo. Mitt interna mål var 80 kg och dit nådde jag ju inte, men 3 hekto om dan är inte så dumt ändå!

Eftersom de flesta som röstat inte bemödat sig om att skriva en kommentar om vad ni röstade på så blir resultatet lite rumphugget. Det rätta svaret blev ju 83 kg, men den enda som röstade på det har inte gett sig till känna och går därför miste om priset. Däremot var det flera på 82 och 84 kg, men det är bara Berit som har talat om att hon röstade på 82 kg.

Därför är tävlingens segrare Berit Lindgren!

Ett speciellt hederspris till Ronja för sin underbart vetenskapliga metod; tyvärr blev det alldeles fel resultat av den, och dessutom har hon inte skrivit in vad hon röstat. Ändock finns ett hederspris att hämta ikväll.

Prisutdelning ikväll kl 18 på Tabboulli på Tavastgatan, och alla är välkomna!

2 kommentarer:

Berit sa...

Grattis Peter.
Jag tycker du har varit ståndaktiv speciellt på midsommar när vi åt och drack massor av gott.
Grattis till mig själv också.
Kram
Ses i kväll
Berit

Peter Hjalmarsson sa...

"Ståndaktiv", det låter lite snuskigt. :-)