2013-07-05

Il Picarolo, 3 juli, Sant Sadurni d'Anoya

Vi började faktiskt vår cavasemester i stor stil. Vi kom fram till Sant Sadurni d’Anoya strax efter 23 på onsdagskvällen, slängde in väskorna på hotellet och travade iväg till byns enda öppna restaurang Il Picarolo för att få en matbit och kanske ett glas cava. Men det där glaset blev en hel flaska av huscavan med samma namn. Il Picarolo  ar definitivt av det enklare slaget och det i särklass torraste bubbel jag druckit någonsin. Jag försäkrar att här hade man inte tillsatt så mycket som ett enda sockerkorn. Första sippen kände riktigt sur men när smaklökarna vant sig vid torrheten rann resten ner väldigt väldigt lätt.

Även om cavan inte var fantastisk så var hela inramningen och de mozarellatunga pizzorna alldeles underbara. Vi tömde flaskan på mindre än en timme och hade väldigt kul på den intilliggande klubben resen av kvällen. Bästa möjliga start på semestern, om du frågar mig. 

Inga kommentarer: