Vi började faktiskt vår
cavasemester i stor stil. Vi kom fram till Sant Sadurni d’Anoya strax efter 23
på onsdagskvällen, slängde in väskorna på hotellet och travade iväg till byns
enda öppna restaurang Il Picarolo för att få en matbit och kanske ett glas
cava. Men det där glaset blev en hel flaska av huscavan med samma namn. Il Picarolo ar definitivt av det enklare slaget och det i särklass torraste
bubbel jag druckit någonsin. Jag försäkrar att här hade man inte tillsatt så
mycket som ett enda sockerkorn. Första sippen kände riktigt sur men när smaklökarna
vant sig vid torrheten rann resten ner väldigt väldigt lätt.
Även om cavan inte var
fantastisk så var hela inramningen och de mozarellatunga pizzorna alldeles
underbara. Vi tömde flaskan på mindre än en timme och hade väldigt kul på den
intilliggande klubben resen av kvällen. Bästa möjliga start på semestern, om du
frågar mig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar