2008-09-20

Promenadbönor

I dag lämnar vi Manhattan för att bli rednecks. Det är otroligt vad mycket vi har hunnit med på en vecka. Vi har gjort alla de viktigaste sightseeing-grejerna och dessutom gjort en gryningspromenad över Brooklyn Bridge, Ronja och Helena åkte en specialgjord sightseeing-tur som BARA handlade om Sex & the City och vi gick i timtal på Museum of Modern Art.

Peter har frisknat till. Han tillbringade totalt två dagar med att stanna hemma och kurera sig. Klokt och förståndigt för sedan blev han i form för att ta sig an Manhattans oändliga trottoarer. Helenas stegmätare visade mellan 15 000 och 20 000 steg om dagen. I torsdags var det all time high med 30 098. Man behöver bra skor när man är turist på Manhattan.

Ronja hade visserligen med sig bra skor, men hon har också tillbringat en hel del tid högt uppe på nyinköpta skyhöga klackar. Man måste ju leva upp till the sex-and-the –city style. Kanske därför hon inte bekymrade sig när vi var upp i Top of the Rock – utsiktsplatsen högst upp i Rockefeller Center.

Men nu åker vi som sagt till landet. Våra planer är än så länge ganska vaga. Vi ska hämta vår hyrbil, en grym Chrysler, på flygplatsen och därifrån fortsätter vi västerut för att om ett par dagar vara framme i Buffalo och Niagara. Men vägen dit vet vi ännu ingenting om. Kanske hittar vi en shoppingmall, som Ronja vill. Eller en skjutbana, som Robin vill. Men vi tror i alla fall att det blir betydligt färre steg på stegmätaren de kommande dagarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, vad roligt att höra från er!Hoppas att ni får trevligt på resten av resan. Kör försiktigt!
Här är det OK.
Kram från Gunilla och Bo-Lennart