2009-11-01

30 okt – 1 nov Härliga dagar i Airlie

[Nytt - alla våra bilder från Airle finns nu här.]

Ärligt talat, Airlie Beach är inte riktigt så härligt som namnet antyder. Det finns till exempel ingen strand som är något att ha. Men när solen tittade fram och gatorna började leva kändes byn riktigt trevlig. Här finns det få bofasta och väldigt många besökare från världens alla hörn. De flesta är förstås unga backpackers, men inte uteslutande. Här finns folk i alla åldrar.

Vi bestämde oss för att ta det riktigt lugnt och bara ta tillvara bekvämligheten på vårt charmlösa men ändamålsenliga motellrum. Men på lördagskvällen rustade byn till Halloween-fest och vi beslutade att slå rekord i att stanna uppe sent. Vi, Partypingla på Halloweeneller kanske var det mest jag, klädde ut oss efter bästa förmåga och gav oss ut på stan bland berusade djävlar och häxor.

Jag klädde nog ut mig efter bästa förmåga också, men alla har ju inte med sig en Marie Antoinette-klänning på backpackersemestern… – Peter

Jag blev lite beklämd av att se så många unga flickor så berusade, men vartefter kvällen led så lyckades jag skaka av mig bekymren med hjälp av champagne. När vi kom hem tittade vi stolt på klockan: HALV TOLV! Värsta partylejonen!

Vattenskoter igen

Efter vår provtur på vattenskoter i Noosa hade vi fått blodad tand, och när äventyrslusten började rycka i oss bokade vi en vattenskoterutflykt till krokodilernas mangroveträsk. Vi var en liten grupp bestående av mig och Peter, vår utflyktsledare Steve samt Mark och Laura från England. Dagen blev fartfylld och full av salta skratt. Peter och jag turades om att köra (men det är visst bara jag som fastnat på bild när jag körde).

Färden gick emellanåt upp i floder kantade av oändliga På vattenskoter på mangroveflodenmangroveträsk. Jag tyckte nog att träskens mörka hemligheter var lite läskiga och jag uppmanade Peter att hålla i sig ordentligt. Trillar man i här kan man bli krokodilmat. Men det var underbart vackert, en egen värld olika alla andra jag sett. Helena o Peter på vattenskoter

Men roligast var det ute på öppet hav. Att studsa på vågorna och flyga fram i femti kilometer i timmen så att vattnet stänker omkring en, det är KUL! Det här kommer vi att göra flera gånger.

Klicka på bilden för att se en STOR version där man kan se delbiderna.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Ni vet väl att det finns "Safari" med vattenskoter även i Stockholm, det är inte ens så farligt dyrt har jag för mig.

Unknown sa...

>"Träskens mörka hemligheter"
Innan man åker på en sån tripp kan man se filmen Storm warning http://www.discshop.se/shop/ds_produkt.php?lang=&id=66756&lang=se&subsite=movies&&ref=
Eller kanske inte.

Peter Hjalmarsson sa...

Nej, att det finns i Stockholm visste vi inte. Jag trodde att det var förbjudet i Sverige utom i "inhägnat" område?

Och Helena hälsar att hon röstar "nej" för att se den filmen. :-)

thekax sa...

Ballt!