2010-06-29

Veuve J.Lanaud

Så blev det dags att åka och prova champagne på ett champagnehus. I byn Avize hittade vi änkan Lanauds hus och blev visade runt på en tur i huset. De gör sin champagne på modernt sätt moderna redskap, i alla fall i pressfasen. Där lagras det mesta på ståltankar de första månaderna, utom en liten exklusiv volym som så småningom ska bli Marie Josefines (ja, så hette änkan) cuvée. En jätteintressant guidning av en väldigt fransk ung man med en helt oemotståndlig fransk brytning.

Vi provade först deras Carte blanche, men vid det här laget hade vi redan förfinat våra smaklökar. Så även om det var friskt och härligt så blev vi inte impade. Därefter deras  Cuvée de Reserve, sedan deras rosé. Flaskor från Veuve J. Lanaud Den senare blev Gunilla och jag jätteförtjusta i. Den hade en påtaglig smak av jordgubb och jag hade nog redan bestämt att köpa. Men sedan kom nästa ljuvliga glas på bardisken och det var bara att kapitulera för deras underbart fruktiga och lite brödiga Cuvée des Prêtrosses med en märklig doft av franska ostar som jag verkligen gillade och naturligtvis med lite eksmak - Champagne brut cuvée Marie-Josephine. Vi köpte fyra flaskor av varje och åkte därifrån glada i hågen.

Inga kommentarer: