Cavan var enkel men
absolut inte ointressant. Den hade både syra och sötma och jag drack faktiskt
två glas till slut. De här enkla vinerna är oftast goda och helt drickbar så
länge de är rejält kylda, men när de börjar krypa upp i temp funkar de inte
längre. Detsamma gällde för Can Cueto. Underbart är kallt.
Beans, frijoles, bönor … Här hittar du små bönor kratsade ur våra liv – mest resor och äventyr, men kanske också reflektioner från en takterass på Mariaberget. "Vi" är Helena och Peter Hjalmarsson – om du inte känner oss redan så kanske du kan lära känna oss lite genom att läsa här.
2013-07-18
Can Cueto, 5 juli
På vägen hem från
Codorníu hamnade vi i vanliga bostadskvarter. Det fanns fullt av restauranger
och små vinhus. Vi var hungriga och gick in på en kombinerad cantina och vinhus
som hette Can Cueto. Vi tog en menu al día för 8 euro, naturligtvis med ett glas
av huset cava. De tittade konstigt på mig när jag förklarade att jag bra ville
ha ett glas, inte en hel flaska. Så de lät flaskan stå kvar på bordet ifall jag
skulle ångra mig.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar