Beans, frijoles, bönor … Här hittar du små bönor kratsade ur våra liv – mest resor och äventyr, men kanske också reflektioner från en takterass på Mariaberget. "Vi" är Helena och Peter Hjalmarsson – om du inte känner oss redan så kanske du kan lära känna oss lite genom att läsa här.
2013-07-08
Celler Vell, 4 juli
I Katalonien (och för den
delen på Mallorca) är det vanligt att man serverar en menu del día med tre
rätter. Det brukar kosta 8-12 euro beroende på ambitionsgrad. I dag hittade vi
ett ställe som heter Cal Blay som har lite ambition. Våra förrätter var
supergoda, men sedan när huvudrätten kom var det inte lika lyckat. Det hade
kunnat vara bra men Peters kanin ar inte riktigt genomstekt och riset i min
paella var inte färdigkokt. De hade visst haft bråttom i köket den dagen. Men
det viktigaste var ju ändå cavan – jag drack ett glas Celler Vell. Det var en lokal,
ganska enkel cava, gjord på xarello, tror jag. Tyvärr är mina anteckningar borta och man glömmer fortare än fort när man är igång och provar så ånga sorter. Hur som helst så lämnade den inget bestående intryck.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar