Sista kvällen i Barcelona
gick vi på en restaurang som heter Estrella (den har dock inget med ölet att
göra). Vi åt riktigt, riktigt bra och drack på husets rekommendation en reserva
som hette Vinya Escudé 523, även denna gjord på de traditionella cavadruvorna
xarello, macabeo och parellada. Den överraskade oss med att ha en ovanligt
brödig doft, cavorna är ju annars inte så brödiga. Den första sippen upplevde
jag om extremt torr, men det handlade nog mera om min mun än om själva cavan.
Peter tyckte nämligen inte alls likadant och redan i andra sippen hittade jag
både sötma och komplexitet. Vi enades om att den tongivande smaken var fläder,
men det var nog mest för att ha något bestämt att säga. Gott var det i alla
fall! Till råga på det hade Peter lite huvudvärk och ville bara ha ett par
mindre glas så jag fick dricka lejonparten av innehållet. Det är ett smutsigt
jobb …
1 kommentar:
Det var roligt att läsa vad ni har skrivit här, men allra bäst var att få höra er berätta till era bilder.
Skicka en kommentar