2018-07-11

Pravis, Naran 9 juli 2018

Pravis vingård ligger betagande vackert i en dalgång mellan de branta, höga bergväggarna. Det är som en scen ur Sound of Music men uppskruvat gånger 1000. Och för att fullborda bilden satt det en nunna på en bänk i trädgården ... jo, på riktigt!



Tyvärr hade Pravis slut på trentodoc-viner när vi kom. Jo, det händer tydligen rätt ofta. Produktionen är så småskalig och om efterfrågan är stor, eller om något år givit dålig skörd, tar vinet slut innan det är dags att ta fram nästa batch ur vinkällaren. Men vi fick ändå smaka ett mousserande vin hos Pravis, även om det inte uppfyllde kraven på att vara en trentodoc.

Naran är ett mousserande vin som gjord på johanniterdruvan. Johanniter är en druva som är framavlad för att vara mögelresistent, en korsning mellan riesling och tre andra äldre druvsorter. Vi var inte så imponerade av vinet. Våra smaklökar är ju väldigt bortskämda efter snart två veckors vinprovande. Det hade smak av rödbetor som inte var fel i och för sig, men det var lite för beskt. Moussen var dock bra med små bubblor.


Inga kommentarer: